Investiți în mod regulat? Aveți un loc de muncă part-time? Ești perseverent/ă? Hotărât/ă? Dacă da, ați putea fi pe calea cea bună ca să deveniți milionar/ă. Desigur, situația fiecăruia este diferită, dar dacă aceste rutine, obiceiuri și trăsături de personalitate vă descriu, faceți ceva corect.

milionar milionari

Aveți mai multe fluxuri de venit: bogatul “nu se bazează pe o singură sursă de venit”, a scris în “Schimbarea obiceiurilor, schimbarea vieții”. „Șaizeci și cinci la sută au avut cel puțin trei fluxuri de venituri create înainte de primul milion de dolari“, a declarat Corley, cum ar fi închirierea de bunuri imobiliare, acțiuni sau muncă cu jumătăți de normă.

“Investiți bani este modul în care veți deveni super-bogați”, spune milionarul auto-făcut Grant Cardone. “Singurul motiv pentru a economisi bani este de a investi o zi.”

De fapt, cât de mult economisiți și investiți este adesea mai important decât mărimea salariului. Ca un specialist în finanțe personale, Ramit Sethi a scrie în „Te voi învăța să fii bogat“: „In medie, milionarii investesc anual 20% din venitul lor în gospodăria lor, averea lor nu este măsurată prin suma pe care câștigă în fiecare an. Au economisit și au investit în timp.”

Vă înconjurați cu oameni cu performanțe ridicate “În cele mai multe cazuri, valoarea dvs. netă reflectă nivelul celor mai apropiați prieteni”, afirmă Business Insider. “Devenim ca și oamenii cu care ne asociem și de aceea câștigătorii sunt atrași de câștigători”.

Esti decis/ă sau hotărât/ă Dupa ce ai studiat mai mult de 500 de milionari, jurnalistul si autorul Napoleon Hill a descoperit ca sunt hotărâți. “Analizând câteva sute de oameni care au acumulat averi de peste un milion de dolari am aflat că toți au luat decizii rapid.”

“Cei care iau decizii rapid și cu siguranță știu ce vor și, de obicei, o obțin.”

Sunteți deschis/ă la minte “Persoana cu o minte închisă pe orice subiect rareori avansează, scrie Hill. Pe de altă parte, cei mai de succes oameni caută mereu feedback și caută modalități de îmbunătățire. De aceea, atât de mulți lideri de afaceri, inclusiv miliardarul Richard Branson, pretind că nu au “reușit”, în ciuda succesului lor nemărginit. Această stare de spirit este ceea ce separă clasa de mijloc de clasa milionarilor.

Aveți scopuri specifice pentru banii dvs. Dacă știți exact ce doriți, sunteți cu un pas mai aproape de a obține tot ce vă propuneți.

Majoritatea milionarilor auto-formați intenționează să se îmbogățească și să ajungă acolo, concluzionează cercetările lui Corley. Optzeci la sută dintre bogați sunt “obsedați de urmărirea obiectivelor”, atât zilnic, cât și pe termen lung, scrie el.

Ești perseverent/ă“Cei mai mulți dintre noi sunt începători buni, dar cei săraci termină tot ceea ce încep”, scrie Hill în Think and Grow Rich. Majoritatea oamenilor “sunt înclinați să renunțe la primele semne de înfrângere”, spune el, dar nu șicei bogați, care nu se opresc până nu au ceea ce vor.

„În cazul în care primul plan pe care l-ați adoptat nu funcționează, înlocuiți-l cu un nou plan, în cazul în care noul plan nu funcționează, înlocuiți-l cu un altul, și așa mai departe, până când găsiți un plan care funcționează” spune Hill.

Vorbești despre idei, nu despre lucruri “Milionarii sunt creativi”, spune Keith Cameron Smith, autorul “Top 10 diferențe între milionari și clasa mijlocie”. “Ei își petrec timpul gândindu-se la idei noi”.

În timp ce masele vorbesc despre mașini și filme, milionarii dețin companii de automobile proprii și produc filme. Ei înțeleg că “ideile sunt cele mai valoroase bunuri din lume”, spune Smith.

Preferați cărțile Bogații “preferă să se instruiască decât să se distreze”, scrie Siebold în “Cum gândesc oamenii bogați”.

Ei apreciază puterea de învățare mult timp după colegiu sau educație formală a terminat, el a spus: „Du-te în casa unui om bogat și unul dintre primele lucruri pe care le vedeți este o bibliotecă vastă de cărți ei au învățat cum să devină mai de succes. Clasa de mijloc citește romane, tabloide și reviste de divertisment.”

Te simți confortabil să îți asumi riscuri calculate În timp ce clasa de mijloc trăiește cu teama de a risca prea mult, milionarii știu când să avanseze, spune Smith.

Asta nu înseamnă că cei bogați sunt în mod natural neînfricați și își asumă riscurile orbește: “Milionarii depășesc teama și cunoștințele, milionarii se educă înainte de a-și asuma riscuri, apoi iau în considerare consecințele eșecului.”

Credeți și Gândiți în stil mare Dacă vă stabiliți așteptările extrem de ridicate și sunteți pregătiți pentru orice provocare, sunteți pe drumul cel bun. La urma urmei, “nimeni nu ar putea să se îmbogățească și să-și trăiască visele fără așteptări mari”, scrie Siebold.