Nu puțini sunt cei care, după ce au muncit o viață întreagă, câștigă sub 1000 de lei din pensie. Unii, însă au fost mult mai norocoși. Este cazul lui Gheorghe Bălășoiu, un fost șef de penitenciar din județul Argeș, care, potrivit Romania Tv, încasează cea mai mare pensie din România, scrie bugetul.ro

Gheorghe Balasoiu cea mai mare PENSIE din Romania

În fiecare lună acesta primește aproximativ 34.000 de lei, adică în jur de 8.000 de euro. Pensionarul de lux a lucrat mai întât în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi.

Dar surpriză! Fix înainte să iasă la pensie, în 2005, a fost încadrat ca procuror. Bălăşoiu a stat doar două săptămâni la Curtea de Apel Piteşti, dar s-a asigurat astfel că pensia nu îi va fi modficată, potrivit unei note a departamentului de resurse umane al CSM.

În ultimul an de muncă, Bălășoiu a renunțat la concediul de odihnă și culmea, a avut și foarte multe deplasări în interes de serviciu.

cea mai mare pensie

De ce este important acest lucru? Pentru că banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Și astfel a ajuns domnul procuror să ia o pensie de 34.000 de lei.

De menționat că magistrații au regim special. Ei, spre deosebire de restul bugetarilor, iau pensie 80% din salariu.

cea mai mare pensie

Pe locul doi se clasează un bărbat din București cu suma de 25.000 de lei pe lună.

Alte articole pe care ati dori sa le cititi